362

Drie weken geleden was ik flink verkouden. Ik lag op de bank en hoestte de longen uit mijn lijf. Ik dacht: ‘Een mooi moment om te stoppen met roken. Een soort teken van God.’

Een half uur later ging ik naar bed. Maar ik had zo’n zin om te roken, dat ik besloot nog een shaggy te draaien voor het slapen gaan.

Ik liep naar de aanrecht waar normaal gesproken mijn shag ligt. Het was weg. Ik doorzocht mijn hele huis en keek ook in de auto, maar de shag was nergens te vinden.

‘Dit is werkelijk een teken van God,’mompelde ik.

Toen begon ik te bidden. Ik vroeg God om mijn verslaving weg te nemen, net zoals hij dat tien maanden geleden met de alcoholverslaving had gedaan.

Ik kreeg tintelingen in mijn lijf, en vervelende prikkels. Maar na een poosje werd ik rustig. Ik ging naar bed en viel als een blok in slaap.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd, voelde ik geen behoefte om te roken, terwijl normaal gesproken roken het eerste is dat ik doe.

Dat was drie weken geleden en sindsdien ben ik gestopt. Soms heb ik wel trek, maar dan zoek ik afleiding. En als het moeilijk wordt, bid ik tot God om mij vrij te houden.

Mensen vinden het knap als je stopt met alcohol of roken. Maar eigenlijk is het geen prestatie. Het is een gift.

Zelf kan ik verslavingen niet overwinnen. Maar als ik aan God vraag of hij het weg wil nemen, dan is het zo gebeurd.

Advertenties
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close