351

Thierry Baudet heeft de verkiezingen gewonnen. Dat vind ik cool. Ik heb op hem gestemd. Hij is grappig, die Thierry. Een mooie kerel en lekker gek.

Hij heeft uitstraling. Het plezier straalt eraf. Dat vind ik bijzonder want het lijkt me niet makkelijk om zo’n publiek figuur te zijn. Hij heeft veel haters. Ik zou allang bezweken zijn onder de druk.

Waarom kan iemand zoiets aan? Word je dan niet compleet gestoord van al die aandacht? Misschien is Thierry wel gevoelloos. Ik heb gelezen dat politici vaak psychopaten zijn.

De FBI heeft ooit een lijst met favoriete beroepen voor psychopaten opgesteld, en politici stonden hoog. Ik begrijp dat wel. Je moet geen last hebben van angsten en andere overbodige emoties. Maar je moet ze wel kunnen veinzen. Doen alsof, dat is belangrijk in de politiek. En dat kunnen psychopaten goed. Macht verkrijgen ten koste van alles.

Hoe dan ook, ik vind die Thierry Baudet een coole dude. Hij wil van de klimaatwet af, en daar ben ik het mee eens. Mijn energierekening was opeens 140 euro per maand, terwijl het eerst 60 euro was. Waar slaat dat op?

Bij de vorige verkiezingen heb ik nog op de partij van de dieren gestemd. Maar toen was ik nogal cynisch. Een koe als premier leek me prima. Of een geit. Of je nu een dier of een mens als premier hebt, het maakte me weinig uit.

Maar nu ben ik serieuzer. Ik hoop dat de partij van Thierry Baudet verder groeit. Misschien dat ik lid ga worden. De politiek lijkt me leuk. Lekker debateren. Alleen ik moet soms huilen als een onderwerp me raakt. Dat is wel raar. Dan sta ik daar in de tweede kamer te praten en moet ik ineens huilen.

Maar misschien vinden mensen dat wel origineel. Ik zal Thierry binnenkort een brief schrijven en het voorstellen. Wie niet waagt, wie niet wint.

Advertenties
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close