343

Ik zit nog in de trein en kijk naar het visitekaartje wat ik zojuist van een vrouw gekregen heb.

Daar zou ik toch blij van moeten worden. Maar het is een vrouw. Dat betekent meestal gedoe. Straks krijg ik gevoelens ofzo. Dat zou momenteel slecht uitkomen. Ik heb al genoeg gevoelens.

Ik zucht en staar uit het raam. Het landschap trekt langzaam voorbij. Een weiland met schapen. De rand van de stad met huizen en een parkje.

Ik kijk weer naar het visitekaartje. Waarom heeft ze die eigenlijk gegeven? Wat zou ze willen? Liefde?

Ik voer het mobiele nummer in en typ: Wat wil je eigenlijk?

Ik begin te grinniken en wis het bericht.

Dan typ ik: Hé schoonheid, wat een romantische ontmoeting hebben we net gehad! En een filosofisch gesprek! We moeten snel afspreken om hier vervolg aan te geven. Wanneer kan je?

Ik schud m’n hoofd en wis ook dit bericht.

Misschien is het beter als ik helemaal geen contact opneem. Wat heeft het voor zin? Ik ben niet echt toe aan een relatie, al zou ik het graag willen. Maar wat heb ik een vrouw te bieden? Ik heb geen geld en ben voortdurend bang. Stel dat ze bij me thuis komt en ik doe de ventilator aan omdat ik bang word van geluiden bij de buren. Wat zou ze dan denken? Ze zou gillend wegrennen.

Nee, contact opnemen slaat nergens op. Dat zou alleen maar ellende geven. Vooral als ik haar echt leuk ga vinden en ze wijst me af. Dan breekt mijn hart. Dat is kut.

Toch neigt iets in mij naar wél contact opnemen. Wat is dat? Lust? Zou ik seks met haar willen? Misschien wel, maar het mag niet. Ik probeer volgens de Bijbel te leven. En dan mag je niet zomaar seks hebben met een vrouw zonder dat je serieuze intenties hebt. Dat is verboden. Jezus zegt zelfs dat je geeneens met lust naar een vrouw mag kijken, omdat je dan al schuldig bent. Dat is een strenge regel. Maar als Jezus het zegt…

Aan de andere kant: Jezus zegt ook dat we allemaal zondaars zijn en alleen door geloof gered kunnen worden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik gewoon mijn gang maar mag gaan. En daarbij maakt seks zonder liefde ongelukkig. Het is tijdelijk genot, hetzelfde als drugs of alcohol.

Dus waarom zou ik dan eigenlijk contact opnemen met die vrouw? Vriendschap? Kan dat met een vrouw? Misschien wel, maar dan alleen met een vrouw waar je geen begeerte naar hebt.

Ik zucht. Wat ben ik toch moeilijk. Een vrouw geeft me haar visitekaartje en ik krijg meteen allemaal ingewikkelde gedachtes. Waar slaat dat op?

Ik pak mijn telefoon en typ een berichtje.  Leuk je ontmoet te hebben. Dit is mijn nummer. Groetjes. Mathijs.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close