337

Omdat ik vanaf mijn vijftiende alcohol gedronken heb, en vanaf mijn achttiende verdoofd ben met een hoge dosis antidepressiva, heb ik mij emotioneel nauwelijks ontwikkeld.

Sinds zes maanden drink ik geen alcohol meer en ik slik nog een minimale dosis antidepressiva.

Dit betekent dat ik emotioneel helemaal opnieuw moet beginnen. Mijn gevoelsleven is volledig van slag. Angsten, wanhoop en depressie. De gevolgen van jarenlange onderdrukking van emoties. Deze pijn moet ik dapper aanvaarden.

Het kan nog vele jaren duren voordat ik mij weer normaal ga voelen. Maar het kan ook sneller gaan. Ik weet het niet. Het is in Gods handen. Wat ik wel weet is dat de verbetering alleen kan optreden als ik niet terugval in mijn oude manier van leven.

Elke dag moet ik de juiste dingen doen. Vrijwilligerswerk, mensen helpen en God bedanken voor mijn nieuwe leven. Hoe ellendig dat leven nu ook voelt.

Ik moet niet naar mijn gevoelens kijken, maar naar mijn daden. Alleen als die daden juist zijn gedurende een lange periode, zal God mij ooit bevrijden. Dan zal ik verlost worden van mijn verleden, en gelukkig worden.

De weg vanuit het duister naar het licht is lang en vol obstakels, maar het is de enige weg.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close