336

Ik keek net een uitzending van Jinek terug. Het ging over klimaatverandering. Een aantal tafelgasten zat te zeuren over dat de aarde opwarmt. Ze deden net of dat heel erg is.

Het is toch juist goed dat de aarde opwarmt? Alsof het niet al koud genoeg is. Die verdomde kou komt mijn neus uit.

Hoe dan ook, de tafelgasten beweerden dat opwarming van de aarde gevaarlijk is voor volgende generaties. Omdat de aarde naar de klote gaat. Alsof we dat kunnen tegenhouden? Mensen maken nu eenmaal alles kapot waar ze een voet zetten. De aarde gaat vroeg of laat toch wel naar de klote. Dan sterft de mensheid uit. En wat dan nog? Ik snap werkelijk het probleem niet.

Verder zeiden ze dat Nederland voorop loopt in de strijd tegen klimaatverandering. Toen dacht ik: Nederland is piepklein. En landen als Amerika en China gaan gewoon door met vervuilen, dus wat heeft het voor zin? We geven er superveel geld aan uit, allemaal voor niets.

Ik ergerde me ook aan Eva Jinek, die trok de hele tijd zo’n ernstig gezicht. Alsof het haar ene moer uitmaakt. Alsof ze zelf geen auto rijdt, en met het vliegtuig reist. Alsof mevrouw Jinek zelf geen vlees eet en weet ik het wat voor dingen doet die slecht zijn voor het milieu.

Dat is nog het ergste. Al die mensen die zich zo druk maken doen zelf net zo hard mee aan milieuvervuiling. Het zijn een stelletje huichelaars.

Nouja, ik heb de tv maar uitgezet want ik werd er niet bepaald vrolijk van.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close