309

Ik reed net op een weg met één rijbaan. Het was druk waardoor het niet zo snel ging allemaal. Voor mij reed een auto, en daarvoor reden ook auto’s. Kortom, het zat vast.

Toch was er een bestelbusje achter mij die heel erg dicht op me reed, alsof hij wilde dat ik harder ging. Ik keek in de spiegel en zag een boze man wilde gebaren maken.

Ik vond het vreemd, want hij kon zien dat het druk was en bumperkleven geen zin had. Maar ik werd ook bang, en was blij toen ik uiteindelijk een andere kant op moest.

Dit gedrag zie ik vaker bij weggebruikers. Ik vraag me af waarom mensen zo ongeduldig zijn. Ik bedoel, als de auto voor je langzaam rijdt en verder rijdt er niemand, dan kan ik het me nog voorstellen. Maar voor mij reden ook gewoon auto’s, dus wat heeft het dan voor zin om zo opgefokt te doen?

Ik denk hier veel over na. Is het een gebrek aan intelligentie? Of gewoon frustratie? Vaak zijn het bestelbusjes met van die boze mannen. Ik ben bang voor dat soort lui. Hebben jullie dat ook, of ligt het aan mij?

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close