Zwijg!

Zoals ik in mijn vorige bijdrage schreef, mogen veel mensen van hun werkgevers mijn blog niet lezen.

Daarom vroegen deze volgers mij om hun oude reacties te verwijderen, wat ik gedaan heb.

Naar aanleiding van deze post kreeg ik meer berichten, van mensen die inderdaad zeiden dat hun werkgevers moeilijk deden zodra bekend werd dat ze mijn blog volgen.

Ik verbaas mij hier werkelijk over. Wat is het probleem van die werkgevers? Welke staatsgevaarlijke teksten zorgen ervoor dat werknemers mijn blog niet mogen lezen? Het is de betutteling ten top.

Over de reden van deze controle dwang heb ik nagedacht. Misschien ligt het in de lijn met andere verschijnselen in de maatschappij. We worden steeds bekrompener. Burgers wordt exact verteld hoe ze niét moeten leven.

Zwarte Piet is racisme. Sigaretten roken nog nét geen misdaad. De heren van de voetbaltalkshow Veronica Inside zijn seksistisch. Vlees eten is gruwelijk. Als je niet milieubewust leeft ben je een slechte burger. En als je een blog leest van iemand met een afwijkende mening, word je ontslagen.

Vrijheid is een illusie, en democratie een schuilnaam. Ook werknemers mogen binnenkort niets meer. Ze moeten vooral geen eigen mening hebben, en het liefst zwijgzame loonslaven blijven.

Het grappige is dat dit zogenaamd vrije landje altijd kritiek heeft op andere landen. Maar intussen is Nederland minstens zo erg.

Het Nederlandse volk is slachtoffer van een klein groepje moraalridders dat zich verheven voelt boven de rest. Want ook al is het weldenkende volk in de meerderheid, toch laat men de oren hangen naar dit kleine groepje. De moraalridders hebben de werkelijke macht.

De toekomst ziet er somber uit. Nederland wordt een dictatuur van de betutteling. Niet alleen de moraalridders in talkshows als DWDD en Pauw doen hieraan mee, maar ook werkgevers.

Deze strijd zullen wij als volk niet winnen. Dus raad ik jullie aan zoveel mogelijk te zwijgen. En als je een afwijkende mening hebt, houd dit dan voor je. Laat geen reacties achter op mijn blog. Anders loopt je baan gevaar, en word je een buitenstaander. Dus gebruik je verstand en zwijg!

werkgeversLees ook: Ivana

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Bij Madeleine thuis, deel drie Midden in de nacht, we stonden bij de voordeur en je zei dat het gezellig was. Ik voelde me vreemd en had geen zin naar huis te gaan. Je gaf me een zo...
Psychiatrisch verpleegkundige Gisteren schreef ik over psychiaters die drugs voorschrijven aan kinderen. Zoals altijd als ik kritisch ben op de psychiatrie, slaan de hulpverleners ...
Zwarte Piet Ik was als kind heel racistisch. Weet je hoe dat komt? Door Zwarte Piet. Als mijn vriendjes en ik hem zagen, zeiden we tegen elkaar: 'Daar heb je w...
Slecht gedrag Vandaag heb ik slecht gedrag vertoond. Ik ben niet naar mijn werk gegaan want had geen zin. Maar ik heb niet afgebeld. Het voelde niet zo goed. ...
Zaterdagavond Het was zaterdagavond. Ik staarde naar het kruisbeeld waar Jezus aan hangt. ‘Vader,’ begon ik. ‘Help me bij de keuzes in mijn leven. Help me om...' ...