286

Soms heb je helden nodig in je leven, om je aan op te trekken. Mijn held is een klein mannetje uit de sportschool. Hij is een jaar of vijftig en heel gespierd. En hij heeft hele mooie tatoeages op zijn armen.

Hij loopt vaak rondjes door de sportschool met zijn borst vooruit en kin in de lucht. Dan maakt hij praatjes met mensen en geeft adviezen over hoe ze oefeningen moeten doen. Hij barst van het zelfvertrouwen, dat kun je zo zien.

Soms zie ik hem trainen. Dat is geweldig. Voordat hij een gewicht van de grond tilt, praat hij zichzelf moed in. Dan zegt hij: ‘Come on, you can do this!’

Geen idee waarom hij het in het Engels zegt, want hij is gewoon Nederlands. Maar dat maakt hem extra intrigerend.

Vervolgens gaat hij door zijn knieën, klopt zichzelf op de borst en pakt de barbell van de vloer. Terwijl hij het gewicht optilt, schreeuwt hij heel hard: ‘Waaaaa!’ En dan laat hij het gewicht onder luid gekreun op de vloer kletteren. Het is een echte oerman.

Laatst heeft hij zelfs tegen mij gepraat. Ik was aan het squatten, toen hij naar me toe kwam. ‘Je moet dieper door je knieën buigen,’ zei hij. ‘En je kont moet meer naar achteren steken.’

‘Oké,’ zei ik. ‘Bedankt voor de tip. U bent mijn voorbeeld. Ik wil net zo gespierd worden als u.’

‘Daar is wel wat meer voor nodig,’ lachte hij, en liep weer weg.

Het is een geweldig mannetje. Hij is heel klein, maar wel gespierd. Hij is mijn held.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close