277

Vanochtend was ik boos op Ziggo.

Ik zou de eerste maanden veertig euro betalen, en daarna pas het normale tarief van zestig euro. Dat was de actie.

Maar nu wordt er vanaf het begin al zestig euro afgeschreven. Ik werd er nogal onrustig van. Mijn ervaring is dat je dit soort dingen nooit wint van grote bedrijven. Alleen al het idee van een strijd voeren met de klantenservice, maakte me moedeloos.

Toen heb ik in de bijbel gelezen. In de bergrede zegt Jezus:

‘Verzet je niet tegen iemand die jou kwaad doet. Stel dat iemand je een klap in je gezicht geeft, draai dan je hoofd naar de andere kant. Dan kan hij je nog een keer slaan. Stel dat iemand je voor de rechter wil brengen omdat hij je hemd wil hebben. Geef hem dan ook je jas.’

Ook zegt Jezus dat je voor je vijanden moet bidden. Dus heb ik gebeden voor Ziggo, en gevraagd of God de mensen van dat bedrijf wil geven wat zij nodig hebben.

Na het gebed werd ik rustig. Mijn geld heb ik niet terug, maar wel gemoedsrust.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close