266

Vanochtend bleek het brood op te zijn. Toen moest ik boodschappen doen, terwijl ik dat normaal op woensdag doe. Ik heb een hekel aan boodschappen doen. In de supermarkt zijn altijd mensen.

Vooral bij de kassa is het irritant. Dan staat er zo’n oud wijf achter me, en die begint tegen me aan te rijen. Alsof het daardoor sneller gaat. Ik wil dan schreeuwen: ‘We staan in de rij, domme trut, hou een beetje afstand.’

Maar dat durf ik natuurlijk niet.

In de auto op de terugweg had ik een bumperklever achter me. Zo’n tokkie met een petje en oorbellen. Het liefst zou ik remmen, uitstappen en hem helemaal verrot slaan. Maar ook dat durf ik niet. Ik moet echt wat aan mijn angsten gaan doen.

Hoe dan ook, soms heb ik van die dagen… Dan denk ik dat de wereld gek geworden is. Gelukkig weet ik dat het aan mij ligt. Anders was ik doorgedraaid. Echt waar.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close