248

Sinds ik bezig ben met bloggen, krijg ik via Linkedin veel privé berichten.

Sommige berichten zijn ondersteunend, anderen kritisch. Dat is allemaal prima. Op persoonlijke berichten probeer ik altijd te reageren.

Maar wat ook vaak gebeurt, is het volgende:

Mensen doen via Linkedin voorstellen om mij te helpen. Deze hulpverleners hebben allerlei methodes waarmee ze mij willen genezen. Ik heb van alles voorbij zien komen. De vreemdste alternatieve therapieen, maar ook gewoon mensen die met mij in gesprek willen, omdat ze weten hoe ze mijn klachten kunnen oplossen.

Natuurlijk kan ik niet overal op ingaan. Dus dan reageer ik soms met ‘Bedankt voor uw bericht, maar ik ben al in behandeling bij PsyQ.’

Of: ‘ik ga al naar de Alcoholics Anonymous. Daar heb ik nu genoeg aan. Evengoed bedankt.’

Wat er vervolgens gebeurt is heel apart. Die mensen gaan plotseling in het openbaar negatief reageren. Terwijl ze dat daarvoor nooit deden.

Dat vind ik best eigenaardig. Dan denk ik: Wat was de hulp van die mensen waard geweest? Als ze na een vriendelijk bedankje opeens persoonlijk en vervelend worden? Willen deze mensen dan écht helpen? Of hebben zij andere motieven?

Ik denk hier veel over na. Is dat een soort borderline gedrag? Dat je je afwezen voelt en dan opeens boos bent?

De meeste van die mensen hebben een baan in de hulpverlening. Dat vind ik vreemd. Want als je zo in elkaar steekt, hoe kun je dan oprecht clienten helpen?

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close