Werknemers zijn slaven

Alle werknemers zijn slaven. Men krijgt tegenwoordig misschien geen zweepslagen, maar verder is er weinig verschil met vroeger.

Omdat mensen niet aan zichzelf willen toegeven slaaf te zijn, doen ze of hun werk belangrijk is. Je moet maar eens opletten hoe gewichtig mensen praten over hun baantjes. Hiermee houdt men de illusie in stand uit vrije wil te werken voor geld en gevoelens van eigenwaarde.

Maar dit is alleen zo omdat de samenleving oppervlakkigheid creƫert, en armoede bij de werklozen. Hiermee worden burgers gedwongen tot slavernij. Men redeneert: Geef mij alsjeblieft een baan, want het alternatief is erger.

Mensen zijn zelfs zo bang voor de leegte van de maatschappij, dat men alles doet om potentiƫle werkgevers te pleasen. Men liegt en huichelt er lustig op los om een baantje te krijgen of te behouden. Op Linkedin kun je dit proces goed zien.

Sinds ik zelf weer werk, ben ik mij hier meer bewust van. Daarom ben ik blij met mijn baan. Ik ben nu ook een slaaf, en daardoor voel ik mij verbonden met de medemens. Beter een slaaf in cohesie, dan een vrije man in eenzaamheid.

Wel vind ik het jammer dat mijn ziel schade ondervind aan deze wijze van leven. Als we te lang in dienstverband werken, zal onze ziel sterven. We worden dan slaven van onze baantjes. Eigenlijk zijn de meeste mensen hierdoor al dood, ook al ademen ze nog.

Hier maak ik me wel zorgen over. Maarja, een vast contract zit er toch niet in, dus ik blijf hoop houden. Fijne avond!

Lees ook: Meedoen ten koste van je ziel

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Avondwinkel Gisteren was ik in de avondwinkel om sigaretten te kopen. Voor me stond een naar alcohol stinkende vrouw. Ze was aan het schreeuwen tegen de eigenaar ...
Rapper boef De ridders der moraal hebben een nieuw slachtoffer. Rapper Boef. Naar aanleiding daarvan kwamen de volgende gedachten in mij op. De mensen in Neder...
Mensen inschatten Mensen inschatten moet je puur op gevoel doen. Kijk niet naar uiterlijk. Zowel het goede als slechte zijn voor het oog onzichtbaar. Ook wat iemand ...
Kracht en toekomst Ik ben een week vrij van antidepressiva, de drugs die ik vijftien jaar heb ingenomen. De eerste dagen waren lastig, duizelingen en nog wat verschijnse...
Democratie is gevaarlijk De democratie moet verdwijnen. Dat bijna iedereen kiesrecht heeft, is een slechte zaak. Zolang er democratie is, zal het bergafwaarts gaan met de w...