222

Beste mensen, omdat jullie massaal gereageerd hebben op mijn ‘Travestieten’ bijdrage, kies ik ervoor niet op iedere reactie apart in te gaan. Ik zal in deze blog de verschillende regeerders beantwoorden.

Ten eerste de reacties van mensen die standaard negatief zijn. Sommigen reageren al negatief sinds ik begon met bloggen. Ik heb hen aangeraden mijn blogs niet meer te lezen, maar ze blijven het doen. Deze mensen kan ik niet helpen.

Vervolgens heb je de moraalridders die Linkedin afspeuren naar inhoud die niet politiek correct is. Door te reageren kunnen ze zichzelf publiekelijk in hun morele standaarden bevestigen. Verder denken deze types weinig na. Ik ben blij dat ze Gezwets en gezwam een slechte blog vinden. Om populair te zijn bij de kudde moet je veel liegen en huichelen. Daar pas ik voor.

Dan heb je ook nog een aantal vaste volgers die mij heel lief vinden als ik over angsten en depressies schrijf, maar nu opeens aangeven klaar te zijn met mijn blog. Dit vind ik heel erg. Toch denk ik dat jullie de juiste keuze maken door mijn blogs in het vervolg niet meer lezen. Als je slecht tegen afwijkende meningen kunt, moet je jezelf niet pijnigen. Jullie raad ik aan om de talloze politiek correcte bijdrages op Linkedin te lezen. Veel plezier daarmee. Het gaat jullie goed.

Natuurlijk waren er ook nog mensen met leuke reacties. Deze groep lijkt bij een gewaagde blog in de minderheid. Echter, veruit de meeste lezers reageren helemaal niet. De blog over travestieten is al door 3800 mensen gelezen. Waarschijnlijk kan van die groep lezers een deel zich prima vinden in wat ik schrijf. Ze zijn alleen zo wijs om te zwijgen. Wie wil tenslotte de hoon van de kudde over zich heen krijgen? Tegen deze zwijgzame groep volgers wil ik zeggen dat ik jullie benijd om je wijsheid. Het zou mij veel hoofdpijn besparen als ik net zo wijs zou zijn. Maar ik ben niet wijs. Ik ben een kind.

Samengevat:

Als je moeite hebt met een afwijkende mening, ga dan alsjeblieft wat anders lezen. Of als je geniet van de ergernis die ik blijkbaar oproep, blijf dan zure reacties plaatsen. Je moet tenslotte wat met je tijd.

En aan mijn trouwe volgers: Voor jullie schrijf ik graag verder. Maar ik zal nogmaals eerlijk zijn. Uiteindelijk ben ik volledig egoïstisch. Ik schrijf waar ik zin in heb. Dat blijkbaar veel mensen graag mijn blogs lezen is iets waar ik nog steeds verbaasd over ben. Ik vind het super tof. Ik ben jullie dankbaar.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close