221

Via Tinder heb ik met een travestiet gechat. Het zet me aan het denken.

Waarom doen mensen zoiets als zichzelf ombouwen? Ik bedoel, ik ben zelf ook nogal gek, maar als ik iets geleerd heb in mijn leven is het wel dat je niet altijd naar je gekkigheid moet handelen.

Ik vind het vreemd dat mensen die graag van geslacht willen wisselen dat ook echt doen. Waarom laten ze die gevoelens niet gewoon voor wat ze zijn? Het zijn gewoon gekke gevoelens die zijn ontstaan door allerlei omstandigheden. Een slechte jeugd of een foutje in het DNA, of wat dan ook.

Het is een kenmerk van de moderne tijd dat al onze wensen moeten worden vervuld. Wij gebruiken de medische en technologische vooruitgang om aan onze eigen gekkigheid tegemoet te komen.

Travestieten moeten tegenwoordig zelfs normaal gevonden worden. Serieus, binnenkort mag je daar geeneens meer om lachen. De wereld is een vreemde plek geworden.

Wat ik ook raar vind is dat van geslacht veranderen niet via de wet verboden is. Want wanneer houdt het op?

Zelf zou ik graag een vogel zijn. Ik wil vliegen. Maar stel nou dat de technologie dat mogelijk maakt. Mogen dan ook alle mensen straks een vogel worden? Er zijn misschien ook mensen die een krokodil willen worden. Voordat je het weet heb je overal krokodillen.

Wanneer stopt het? Wanneer accepteren we het leven nu eindelijk eens zoals het is? En aanvaarden we wat ons door de natuur of God is opgelegd? Wij weerbarstige mensen!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close