212

Sinds een paar dagen ben ik mijn website aan het veranderen op WordPress. Ik vind dat leuk maar doe het heel obsessief. Er waren een aantal dingen die niet meteen goed gingen en dan blijf ik doorgaan tot het wel lukt. Urenlang zonder te eten of pauze te houden zit ik manisch achter de computer.

Vervolgens ben ik laat in de middag helemaal leeg, en voel ik me zwaar klote.

Ik kan mijzelf niet begrenzen. Nu ik geen alcohol meer drink en niet meer op Tinder zit, zoekt mijn geest nieuwe dingen om zich aan te hechten.

Elke keer zeg ik tegen mezelf dat ik ga matigen, soms zet ik de timer op een 120 minuten en neem mij dan voor daarna iets anders te gaan doen. Maar als de timer gaat, zet ik hem uit en ga gewoon verder. Vijf uur later ben ik volledig leeg.

Dit heb ik ook met schrijven, daarom durf ik niet aan een boek te beginnen. Dan schrijf ik rustig acht uur door zonder onderbreking. Ik kan gewoon geen maat houden.

Eigenlijk heb ik dit met alles. Vorig jaar bokste ik drie keer per week, en ik was erg fanatiek. Thuis ging ik de hele dag filmpjes kijken van bokswedstrijden of voor de spiegel staan schaduwboksen.

Vroeger was ik al zo. Als zestienjarige deed ik aan tennis. Al snel nam ik mezelf voor dat ik Wimbledon wilde bereiken. Ik kocht tien blikken tennisballen, drie rackets en ging heel de dag tegen de muur tennissen.

Op die manier heb ik zoveel verschillende dingen gedaan. Ik maak mezelf dan wijs dat ik ergens heel goed in word. En intussen doe ik geen andere dingen meer. Eigenlijk raak ik los van de realiteit. Soms levert het ook wat op, ik ben door dit gedrag cum laude afgestudeerd. En ik heb mezelf in twee jaar tijd leren schrijven. Maar de nadelen zijn leegte, onrust, en ontlopen van verantwoordelijkheden.

Sinds een tijdje ga ik bijna elke avond naar een bijeenkomst van de AA ( Anonymous Alcoholics ). en daar krijg ik positieve energie van. Veel mensen daar hebben last van obsessief gedrag. Het is goed om dit te herkennen en erover te praten. Echter, overdag verlies ik mezelf nog steeds.

Ik weet waarom ik dit vluchtgedrag vertoon. Laatst ging er iets fout met mijn website en was ik gedwongen pauze te nemen. Toen zat ik op de bank en merkte hoe angstig ik was. Nog steeds ben ik niet gewend aan m’n nieuwe huis en bij elke geluid dat ik hoor schiet ik in de paniek. Vervolgens denk ik dan dat ik nooit meer ergens rustig zal kunnen leven en begin ik te huilen en doet alles pijn.

Daarna ga ik weer snel verder met mijn website of met schrijven en dan voel ik de angst en pijn niet meer.

Gisteren was Madeleine hier en ze vond dat ik er slecht uitzag. ‘Je moet goed voor jezelf zorgen,’ zei ze.

Voor mezelf zorgen is het wel het laatste waar ik aan denk. De normale dingen vermijd ik.

Kortom, ik ben misschien van de alcohol af en geen rondreizende zwerver meer, maar mijn geest is nog net zo verslaafd als voorheen.

Afgelopen maandag had ik een sollicitatie, en ik ben aangenomen als magazijnmedewerker. Dat begint over twee weken en ik hoop dat een baan mij weer met met beide voeten op de grond zet. En dat ik mijn obsessieve gedrag los kan laten.

Nu stop ik snel want de timer gaat bijna. En ik ben van plan dit keer braaf te doen wat ik mezelf heb opgelegd. Ik moet wel. Fijne dag!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close