199

Moslims leven beter dan Nederlanders. Waarom zijn wij dan toch hoogmoedig?

Onze maatschappij gaat ten onder door het gebrek aan geloof. Mensen voelen een leegte. Elke vorm van zingeving ontbreekt.

Kinderen kijken de hele dag op YouTube naar vloggers die slap ouwehoeren, terwijl de ouders aan het werk zijn en in de avond  (wanneer nog niet gescheiden ) vreemdgaan via Tinder of Second Love.

Diezelfde Nederlanders zijn vaak negatief over moslims. Ze roepen dat de Nederlandse cultuur behouden moet worden. Welke cultuur is dat? Die van geld, leegte, drugs en seks? Wat een hoogmoed!

Zoals ik in mijn vorige blog schreef, kunnen wij veel leren van onze islamitische landgenoten. Waarom laten we ons niet onderwijzen door mensen die dichter bij God leven?

De westerse trots is volkomen onterecht, en komt voor uit onvermogen om eerlijk naar onszelf te kijken. Wij moeten als samenleving stoppen met vingers wijzen naar moslims. Wij moeten de vingers op onszelf richten.

Als het westen doorgaat zoals nu, zal de waanzin, verharding en onverdraagzaamheid toenemen. Seks, geld, alcohol en drugs zullen steeds meer de dienst uitmaken.

Dit moet stoppen. Laten we minder liegen, vaker bidden en ons meer om elkaar bekommeren. Laat ons een voorbeeld nemen aan de moslims.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close