Ik ga een boek schrijven

Ik voelde me gisterenavond een beetje doelloos, en twijfelde over de richting die mijn leven opgaat. Toen ging ik bij een vriendin op bezoek. We zaten in de tuin en plotseling bedacht ik me iets.

Een jaar geleden heb ik een boek geschreven zoals ik in deze blog vertelde. Maar dat is afgewezen door de uitgever. Teleurgesteld gooide ik het manuscript weg en verwijderde het van mijn computer. Maar toen ik laatst tegen een redacteur vertelde dat ik pas anderhalf jaar schrijf, en meteen met een boek ben begonnen, zei hij dat schrijven veel oefening vergt. Misschien was een boek te hoog gegrepen voor een beginnend schrijver.

De vriendin waarbij ik gisteren in de tuin zat, liet ik destijds proeflezen. Ik vroeg: ‘Heb jij nog dat mailtje met mijn manuscript?’

Ze pakte haar telefoon. ‘Ja, ik heb hem.’

‘Cool, stuur door als je wil.’

Vanochtend heb ik mijn manuscript weer gelezen. Ik werd tijdens het lezen regelmatig woedend op mezelf, omdat ik zo slecht geformuleerd had. Ik ergerde me dood. Maar er kwam ook een positieve gedachte: Als ik dit boek herschrijf, kan het heel goed worden, want inmiddels schrijf ik veel beter.

Vandaag begin ik met herschrijven, over een half jaar wil ik klaar zijn. Een autobiografische roman. Dat wordt lachen. Veel dates, therapieën en waanzin, maar ook romantiek en treurnis, mijn hele levensloop. Alles wat ik op de blog niet kan beschrijven, zal in een boek prima gedijen. De titel wordt: ‘Matthijs’.

Vanaf vandaag heeft mijn leven weer zin. Ik heb een doel. Nu ga ik dat volbrengen.

Boek schrijvenLees ook: Persoonlijke blog

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Vanavond een drankje drinken? Ik log in op Tinder. Aan zo’n vijftig vrouwen tegelijk stuur ik: ‘Zin om vanavond ergens wat te drinken?’ De reacties druppelen langzaam binnen. Ik...
Mijn derde werkdag Mijn derde werkdag zit erop. Vandaag ging het een stuk beter. Dat heeft twee redenen. Ten eerste heb ik een groot deel van de dag alleen gewerkt. I...
Mindhunter Ik zit op de bank met Madeleine, bij haar thuis. We staren naar de tv, terwijl ik op Netflix door verschillende series scroll. ‘Mindhunter,’ zeg ik...
God is groot Alles wat God doet, is goed. Ziekte, armoede, oorlog, alles gebeurt precies zoals het moet. Mensen die twijfelen aan het bestaan van God omdat e...
Vliegenmepper Ik heb vandaag een elektronische vliegenmepper gekocht. Slechts 1,70 euro bij de Action. Een fantastisch ding. Het grootste voordeel is dat de vliege...

Geef een reactie