186

Lieve Madeleine, mijn allerbeste vriendin, zojuist had ik je aan de telefoon en waarschuwde jij me over mijn blogs. Je zei dat ik misschien te ver ga in wat ik op internet plaats.

Ik ging in verzet en sloeg van me af, maar uiteindelijk neem ik jouw advies ter harte. De blog van die vrouw op Tinder heb ik verwijderd. Je had gelijk, waarom zou ik iemand pijn doen door haar vreemde gedrag te publiceren? Dat ik mijzelf zo genadeloos blootstel wil niet zeggen dat anderen dat verdienen.

Ook beloofde ik gekscherend een blog aan jou te wijden. Je zei lachend dat je dat goed vond. Wel nu, ik hoop dat je hem met plezier leest.

Deze schrijf ik uit dank voor wie je bent, Madeleine, dank voor onze vriendschap en dat je mij nooit veroordeeld om wat ik doe en zeg, maar alleen vanuit oprechte bezorgdheid tot me spreekt.

Jij bent zo anders dan ik, je begrijpt me meestal voor geen meter, maar dat weerhoud je niet met mij bevriend te blijven.

Als ik met jou praat doe ik dat vrijuit. Nooit hou ik me in, dat komt door de oordeelvrije blik waarmee jij de wereld waarneemt. Het geeft me een veilig gevoel.

Dat je soms zegt je dom te voelen in mijn gezelschap is onterecht, want jij hebt een levenswijsheid waar ik alleen maar van kan dromen.

De eerste keer dat we elkaar ontmoette vond ik je interessant, Madeleine, ook al sprak je over zaken die mij koud laten. Je baantje, je baas, slaapverwekkende materie. Ik kon er doorheen kijken en jouw pure ziel ontwaren.

Ik weet dat je mij soms een lompe boer vind en gek als een deur, maar ik weet ook dat jij verder kijkt dan dat. Weinig mensen is zo’n verre blik gegeven, die blik voorbij de oppervlakte die de diepte aanschouwt.

Madeleine, je hebt al een poosje een relatie waarmee je gelukkig bent, en al zou ik zelf graag jouw man zijn, jaloezie is mij vreemd. Want als ik dan toch een fijne karaktertrek van mezelf moet benoemen, ( ik blink daar niet in uit ) is het dat ik goede mensen onvoorwaardelijk liefheb, en alles gun. Mocht je ooit problemen krijgen en hulp nodig hebben, schroom niet mij te vragen, ik zal door het vuur gaan.

Groot is jouw hart en zalvend de momenten dat we samen zijn. Ik hoop je snel weer te zien zodat we kunnen lachen zoals we altijd doen. Jij om mij en ik om mezelf.

Doe rustig aan, Madeleine, doe geen dingen die ik ook niet zou doen. Ik weet dat jij je daar eenvoudig aan kunt houden, want jij hebt niet veel gekkigheid nodig om je goed te voelen. Bij jou komt de vreugde van binnenuit, en ik hoop dat je weet hoe gezegend je daarmee bent.

Nu stop ik snel, want ik zeg weer eens te veel. Houd je goed, mijn muze en vriendin.

Liefs, Mathijs

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close