182

Als ik terug ben van de date, en mijn huis binnenkom, vervult mijn hart zich met onrust. Midden in de woonkamer kniel ik neer, vouw mijn handen en begin te bidden.

‘Vader, allerhoogste die er is, ondoorgrondelijk zijn Uw wegen. Moeilijk begaanbaar is de weg die U voor ons gekozen heeft.

Mijn dank gaat uit naar U, die mij het inzicht verschaft waardoor ik weet dat U bestaat.

Alleen U bent de reden dat ik leef, want mijn verlangen naar het einde is groot. Geen dag gaat voorbij zonder dat ik fantaseer over een zelfgekozen dood. En al weet ik dat het ingaat tegen wat U beoogt, dit zondige verlangen is deel van mij en ik beken. Ik beken de hoogmoedige aard van mijn opstandige ziel.

Sinds ik op mijn nieuwe plekje woon, heb ik ontdekt hoe hardnekkig de angsten zijn. En dat vooral mijn onvermogen het leven het hoofd te bieden mij parten speelt.

Overdag lukt het mezelf te doen geloven dat ik door veel te schrijven ooit succesvol word. Dat ik daarmee geld zal verdienen en de problemen zullen verdwijnen.

In gezelschap hang ik de clown uit, waardoor men mij niet raken kan. Maar soms valt het masker weg. Dan ziet men niets anders dan onzekerheid.

Tijdens de avonden, als de wereld stil valt en ik niet langer kan vluchten voor de wanhoop van mijn ziel, breiden de angsten zich uit naar de vreemdste dingen.

Vervolgens maak ik mezelf gek met allerlei gedachten, voel ik me moedeloos en verlaten en kan ik niet langer in mijn eigen huis blijven.

Om de onrust te vermijden vlucht ik weg in allerlei contacten. Maar de leegte en zinloosheid is voelbaar in elke vezel.

Vader, geef mij inzicht in wat ik moet doen, de kracht om het uit te voeren en het geloof dat alles ten goede zal keren.

Vergeef mij de obsessies en verslaving aan de zonde. Ik beken mijn machteloosheid en erken dat alleen U dit kan veranderen.

Want zolang we de oplossing bij mensen zoeken, zijn wij als blinden begeleid door blinden, en dalen we gezamenlijk af in de duistere diepte.

Verander mij, God, vorm mij naar Uw beeld, want alleen U heeft macht, en alles dat op zichzelf lijkt te functioneren bestaat afhankelijk van U.’

Advertenties
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close