Gezwets en gezwam

Gisteren ging mijn blog over de gemaaktheid van de maatschappij en over positief zijn omdat het moét.

Zoals altijd kreeg ik leuke reacties, hoewel ik ook iets anders bespeurde. Een aantal mensen was boos. Zij volgen mij al langer, en werden persoonlijk in hun reacties. Dezelfde volgers die eerder complimenten gaven over mijn openheid, gebruiken die kennis tegen me zodra ik een afwijkende mening heb.

Wat deze mensen ook doen is de inhoud van mijn mening verklaren vanuit de depressie die ik zou hebben. Dit is gedrag dat veel voorkomt bij ( meestal ) vrouwen met een hulpverlenerssyndroom. Als deze dames iets zien of horen dat ze niet aanstaat, gaan ze met etiketjes strooien, stoornissen erbij halen en doen alsof ze medelijden hebben.

Van de vele privé berichten die ik krijg, zijn er gelukkig ook talloze oprechte mensen en dat vind ik hartstikke leuk. Mijn dankbaarheid jegens jullie is groot.

Helaas zijn er ook veel mensen die iets van me willen of hun zogenaamde hulp opdringen. Als ik vervolgens vriendelijk bedank, plaatsen ze daarna in het openbaar gepikeerde reacties. Dan denk ik: Wilde je nou helpen of had je andere motieven?

Beste volgers, het laatste dat ik te zeggen heb is dit:

Wat wij denken te weten is lucht en onze meningen zijn stof en wind. Woorden zijn slechts de klanken van flarden gedachten. Woorden zijn niets anders dan gezwets en gezwam. Het gaat jullie goed.

Gemaaktheid van de maatschappijLees ook: Beschikbaar voor werk

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Avondwinkel Gisteren was ik in de avondwinkel om sigaretten te kopen. Voor me stond een naar alcohol stinkende vrouw. Ze was aan het schreeuwen tegen de eigenaar ...
Tinder date op het terras Via Tinder heb ik afgesproken met Vera. We zitten op een terras. Ze is dertig jaar oud. Ze heeft bruin krullend haar tot op de schouders. Haar parf...
Nacht Het is half twee in de nacht, en ik zit in een leunstoel. Het gestommel en gebonk bij de bovenbuurman irriteren me. Ik ben bang. Slapen lukt niet. ...
Hoop voor ons De afgelopen dagen werd ik verzwolgen door zelfmedelijden. De redenen hiervan zijn het niet waard om te noemen. Wel wil ik vertellen over wat mij hoop...
De dood komt Ik hou van de dood, denk er graag over na en kan niet wachten tot het zover is. Als je veel nadenkt over de dood ga je het leven beter begrijpen. Je l...