Boze reacties op Linkedin

In vorige blogs heb ik beschreven dat de meeste LinkedIn leden zichzelf te serieus nemen. Ook hun huichelachtige praktijken heb ik benoemd. Het bleek een gevoelige snaar.

Ik ontving een groot aantal reacties, vooral van boze mensen die zich beledigd voelen. Ze zeiden dat het door mij geschreven stukje slecht was, en dat niet zij de huichelaars zijn, maar ik zelf.

Het verbaasde mij dat mensen boos waren. Hoe kan dat? Iemand die zichzelf écht kent, zal toch snappen dat huichelarij onlosmakelijk verbonden is met het werkende bestaan? Of zouden die mensen volledig eerlijk en oprecht zijn, altijd en overal, tegen klanten, baas, collega’s en in al hun reacties op LinkedIn?

Nee, ik vermoed dat juist de boze reageerders de leden waren die ik met mijn stukjes bedoelde. Zij zijn de échte huichelaars. Zij hebben iets te verdedigen en worden daarom boos.

Ik vind het jammer dat veel LinkedIn leden zo weinig zelfkennis hebben. Dat zorgt ervoor dat een discussie uitloopt op modder gooien in plaats van een goede dialoog. Want een voorwaarde voor een goede dialoog is dat beide deelnemers op zichzelf kunnen reflecteren. Dat betekent dat je kunt incasseren. Als iemand mij een huilebalk noemt, is dat een terechte constatering. Het zou dwaas zijn daar tegenin te gaan. Net zo vreemd is het ontkennen van huichelarij op LinkedIn.

De boze reacties kwamen van mensen met uiteenlopende beroepen, van psychiater tot accountmanager en directeur tot Jurist. Blijkbaar zijn al deze prachtige beroepen geen enkele garantie voor zelfinzicht.

Hier ligt veel ruimte voor verbetering.

LinkedinLees ook: Gesprek met een vriend

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Coolblue Wie heeft er niet af en toe een stofzuiger, computer of televisie nodig? Een wasmachine, smartphone of elektrische tandenborstel? Wij allemaal, bes...
Keurige mannen Via mijn blog kom ik in contact met allerlei mensen. Gisteren heb ik met een vrouw gesproken die drugsverslaafd is geweest en als straathoer werkte. ...
Twijfels Ik zit op de bank. Het is stil in huis, alleen de ventilator zoemt. Een gewoonte uit mijn vorige huis waar ik overlast ervaarde, en angst voor geluide...
Voetstappen Ik zat op een bankje aan het water in het park.  Ik haalde mijn telefoon tevoorschijn en logde in op Tinder. Naar zo’n twintig vrouwen stuurde ik: ‘Zi...
Mijn derde werkdag Mijn derde werkdag zit erop. Vandaag ging het een stuk beter. Dat heeft twee redenen. Ten eerste heb ik een groot deel van de dag alleen gewerkt. I...