137

Vandaag heb ik een gesprek gehad met de psychiater bij de GGZ. Afgesproken is dat ik de antidepressiva Citalopram voorlopig stop. Voor de nachten en zo nodig overdag zal ik met het kalmeringsmiddel Quetiapine doorgaan.

Ook zal ik vanaf morgen deelnemen aan de acute dagbehandeling. De focus zal liggen op leren omgaan met angst.

Het besef van waar ik in verzeild ben geraakt dringt nog niet goed tot me door. Het totaalplaatje overzie ik niet. Maar… zoals Steve Jobs ooit in een speech zei:

‘You can’t connect the dots looking forward, you can only connect them looking backwards.’

Ik moet vertrouwen en geloof houden dat ik hier op een dag uitkom. Dat deze chaos zal eindigen.

Ik probeer mijn negatieve gedachtes te corrigeren. De bron van die gedachtes, mijn eigen geest, is het probleem, en niét de zaken waar ze betrekking op hebben. Wat is het leven anders dan ons eigen oordeel erover?

Mijn toestand is niét hopeloos, zeg ik steeds tegen mezelf. Op een gegeven moment zal het tij keren.

Advertenties
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close