126

Ik heb vandaag bloemen gekocht voor mijn moeder, met een kaartje dat ze de liefste moeder ter wereld is en dat ik nooit zal vergeten wat ze allemaal voor me gedaan heeft.

Het is iets waardoor ik merk dat ik zachtmoediger word. In tegenstelling tot vroeger vervullen dit soort dingen me met warmte.

Ik lijk sowieso meer behoefte aan contact te hebben. Voorheen sloot ik me op in mijn huis en isoleerde me van de wereld. Nu dat niet meer kan, ontdek ik ondanks de moeite die het kost dat ik graag mensen om me heen heb. Dat zijn positieve veranderingen die ik toejuich. Ik merk dat mensen anders op me reageren, zachter, uitnodigend. Het is waarschijnlijk een wisselwerking.

Laatst kreeg ik een berichtje van mijn broer waarin hij me alle sterkte wenste en zei dat hij van me hield. Ik heb gehuild. Tranen van geluk. Het geeft me moed, en de hoop dat alles ten goede zal keren. Ik word méér mens.

Lang is de weg die vanuit het duister naar het licht leidt, maar de enige manier om het licht te aanschouwen is de weg te gaan.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close