Blablabla

Zojuist heb ik een sollicitatiegesprek gehad en het liep moeizaam. Ik kon niet enthousiast doen, waardoor ik die baan kan vergeten.

Waar kan ik verder mijn hoop op richten? Een nieuw huis? Dat zit er voorlopig ook niet in want de woningstichting heeft nog niets laten horen.

Misschien moet ik een poosje naar het buitenland. Zonder geld. Waarom kan ik in Australië niet een poosje zwerver worden? Daar is het lekker warm.

Mensen hebben de wereld kapot gemaakt door alles te reguleren. Vroeger kon je nog het avontuur aangaan, dan ging je gewoon op reis naar het zuiden, en zag je wel wat gebeurde.

Nu moet je alles organiseren. Met papieren en geld. De mensheid is verworden tot papieren en geld. Visums, grenzen en natuurlijk internet, om vooraf te boeken.

Terwijl ik deze gedachtes heb, realiseer ik mij dat de pijn vanbinnen zit. Het vertroebelt mijn waarneming.

Vrolijke mensen zien overal mogelijkheden. Gezegend zijn die mensen want ze zijn zo lekker naïef.

Toch ben ik jaloers op die vrolijke stumpers. Waarom ben ik niet zo? Wat bepaalt dat ik de dingen in tegenstelling tot gewone mensen zo somber waarneem? Wat maakt het verschil? Jeugd? DNA? Omgeving?

Een combinatie van die drie, volgens de psychologen. Maar wat maakt dat die combinatie bij de ene mens zo gedetermineerd wordt dat hij een depressieve sukkel is, en bij de ander dat hij een vrolijke flierefluiter is?

Wie of wat zit erachter het stuur? Het volk denkt niet na over deze vraag. Ze werken, maken kinderen en sterven. Zolang ze geld hebben en zich voortplanten vinden ze het wel best. Het zijn gewoon beesten, alleen wel beesten die zichzelf serieus nemen.

Ach, wat maakt het ook allemaal uit. Eerst maar eens de voetbalwedstrijd Nederland-Portugal kijken. Ik ben echt benieuwd hoe Ronald Koeman het als bondscoach doet. Tjonge, wat ben ik daar benieuwd naar.

Dat is nou een reden dat ik baal dat ik geen werk heb. Dan had ik morgen gezellig met collega’s over Nederland-Portugal kunnen praten.

Ik voel een grote leegte.

89e1f-f_0531Lees ook: Vandaag is het Pasen

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

De misdadige psychiatrie Psychiaters worden vaak serieus genomen door patiënten. Dit is onterecht, want het zijn geen dokters, maar drugsdealers en machtswellustelingen. He...
Gezelschapsheer Beste vrouwen, jullie kunnen mij vanaf nu inhuren als gezelschapsheer. Ik ben heel gezellig, kan goed luisteren en heb humor. En mocht je een seri...
Moslims ( deel 2 ) Moslims leven beter dan Nederlanders. Waarom zijn wij dan toch hoogmoedig? Onze maatschappij gaat ten onder door het gebrek aan geloof. Mensen voel...
Klote dag Ik heb een klote dag. Net had ik een blog geschreven en geplaatst, maar hij is weer verdwenen. Soms heb ik ruzie met WordPress. Omdat ik geen zin h...
Verslaving Gisteren heb ik het Big Book gelezen, het handboek van de Alcoholics Anonymous. Omdat ik nauwelijks nog drink of drugs gebruik, dacht ik dat het ni...

Geef een reactie