Giel Beelen in therapie

Op tv gaat het over een actie van Giel Beelen. In een fragment is te zien hoe tijdens een optreden van Tim Knol een striptease het podium opkomt. De zanger wordt boos, loopt weg en Giel Beelen gaat erachteraan.

Via Google zoek ik wat meer informatie. Ik lees dat Giel zoiets eerder gedaan heeft. Bij een zangeres die Maan heet, kwam een mannelijke stripper tevoorschijn. Het meisje barstte in huilen uit.

Het gedrag van Giel Beelen doet me denken aan pesten. Waarom doet hij dit? Een mogelijke verklaring is dat Giel zelf gepest is in zijn jeugd. Dat lijkt me niet ondenkbaar, gezien zijn uiterlijk en gebrek aan uitstraling. Bij ons op de basisschool werden mannetjes als Giel soms aan de kapstok gehangen. Dat berokkent veel psychische schade. Bij sommige slachtoffers veroorzaakt dit een sterke drive om later in hun leven succesvol te worden.

Giel heeft een succesvolle carrière als radio-dj, en als tafelheer bij DWDD genoot hij zichtbaar van de roem. Toch zou het kunnen dat Giel ondanks zijn succes frustratie met zich meedraagt. Zou hij liever artiest zijn? Staat hij thuis voor de spiegel een rockster na te doen? Is hij teleurgesteld dat hij daar het talent niet voor heeft?

Innerlijke pijn verdwijnt niet door succes. Het onbewuste blijft compensatie vragen. We kunnen daarom meer van dit soort ‘grappen’ verwachten van Giel. Helaas zal het hem niet helpen. De volgende stap is dat hij naar drank en drugs grijpt.

Het is verstandig als Giel in therapie gaat. Misschien kan het worden uitgezonden, in het kader van preventie tegen pestgedrag. Als op tv wordt ontrafeld dat pesten voortkomt uit onverwerkte pijn, kan dat andere pestkoppen wakker schudden.

Giel Beelen als voorbeeld van waar innerlijke pijn toe kan leiden. Ik voorspel hoge kijkcijfers.

1ad93-vincent-van-gogh-selfie-portrait_a-g-10455983-0Lees ook: Dwars door de angst heen

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Afgelopen week Ik heb de afgelopen week mn huis geschilderd. Geschreven heb ik weinig. Ik ben onzeker over het schrijven. Soms bedenk ik iets en schrijf ik erover ma...
Waarom ik verslaafd ben Ik zal vertellen waarom ik verslaafd ben, en hoe ik daarmee omga. Sinds twee maanden kom ik bij de Alcoholics Anonymous ( AA). Ik ga naar meetings ...
Vrouwen op Tinder De vrouwen op Tinder zijn behoorlijk saai. Ze vragen steeds dezelfde dingen. ‘Hoe is je dag?’ Of: ‘Heb je een leuke avond?’ Of: ‘Ga je nog wat leuk...
God huilt Ten gevolge van het kapitalisme neemt de ellende in de wereld toe. Als de kortzichtige mensen aan de macht blijven, is over vijftig jaar de helft van ...
De natuur liegt nooit Als ik wandel door de natuur, voel ik me zo blij als een kind. Dan zie ik de bomen en het gras, en ruik het leven. Ik richt mijn blik naar de hemel...

Geef een reactie