Antidepressiva, te snel gestopt?

Vorige maand ben ik na vijftien jaar lang antidepressiva geslikt te hebben, in een paar weken afgebouwd. Zojuist was een vriendin op bezoek. We hadden het erover, en bedachten dat ik te snel gestopt ben.

Ik vertelde hoe raar ik me voel, en dat ik nog gevoeliger ben dan normaal, in het bijzonder voor geluid. Verder kan ik mezelf nauwelijks aanzetten tot alledaagse dingen zoals boodschappen en schoonmaken. En wat pas echt vreemd is, ik heb geen zin om te daten. Terwijl dat toch mijn hobby was.

Tijdens het gesprek met de vriendin ging ik ook janken. Het lijkt wel of ik plotseling een klein kind geworden ben. Eerst was ik enthousiast over het stoppen, maar nu niet meer. Nu denk ik: Wat heeft me bezield? Dolgraag wil ik weer beginnen, zodat ik minder last heb van de geluiden en wat positiever in het leven sta.

Ook moet ik solliciteren zodat ik van huis weg ben, maar als ik nu vacatures bekijk, doe ik dat vol walging. De ene functie lijkt nog afgrijselijker dan de ander. Kreunend van afschuw lees ik de vacatureteksten. Waarom maken ze een vacature zo verdomde ingewikkeld? Zelfs een magazijnmedewerker moet aan allerlei eisen voldoen en een gerichte motivatie hebben. Wat een bullshit. Hoe kun je nou een enthousiaste motivatie schrijven voor magazijnmedewerker? ‘Ik droom al heel mijn leven van in het magazijn werken. Zo leuk lijkt me dat. Lekker dozen sjouwen.’ Zoiets?

Hoe dan ook, ik zei tegen de vriendin dat ik graag een kliniek in zou willen, zodat ik structuur heb. Maar dat is niet eenvoudig te regelen. Moet ik opnieuw beginnen met antidepressiva? Of volhouden en wachten tot ik weer normaal word?

Bij deze waarschuw ik iedereen, pas op voordat je stopt met die pillen. Je hele persoonlijkheid verandert.

Gelukkig kan ik nog wel lachen om mezelf. Ik dacht aan de eerdere blogs die ik over antidepressiva heb geschreven, en over de artsen die het voorschrijven. Gifmengers heb ik ze genoemd en drugsdealers. En zojuist stond ik op het punt de huisarts te bellen, of ze mij alsjeblieft een paar pillen wil voorschrijven.

Dat vind ik zelf heel grappig. Fijn weekend!

images.duckduckgo.comLees ook: Omgaan met pijn

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Tinderdate met Jonna Ik zit in de auto, die geparkeerd staat voor een groot landhuis. Mijn Tinderdate van vanavond komt naar buiten. Jonna is haar naam, ze is 26 jaar. Ze ...
Hoe lezers mij zien Madeleine is op bezoek en we zitten in de tuin. Ik heb zojuist koffie ingeschonken. ‘Matthijs,’ zegt ze. ‘Je moet niet van die rare stukjes op Link...
Moord gepleegd Ik heb een moord gepleegd. Het ging als volgt: Zojuist ging ik voetbal kijken. De halve finale, met chips en cola. Ik had er veel zin in. Terwij...
Bij de dokter Vandaag ben ik bij de huisarts geweest om over mijn afbouw van antidepressiva te praten. De huisarts is een lieve bezorgde vrouw. Ze dacht dat ik advi...
Bij de huisarts Ik zit tegenover de huisarts vanwege mijn twijfel over het wel of niet beginnen met antidepressiva. Ze complimenteert me dat ik ondanks mijn situatie ...