85

Ik heb net een uitnodiging gehad voor een sollicitatiegesprek. Het gaat om de functie ‘Vrijwilliger bij een duurzaamheidscentrum.’

Ik weet niet wat een duurzaamheidscentrum is, maar het gaat om de tuin die om het gebouw ligt. Ik moet hem vrij houden van ongewenste begroeiing.

En dat komt goed uit, want onkruid wieden kan ik als de beste. Meestal doe ik net alsof het onkruid vervelende mensen zijn, en de planten daartegen beschermd moeten worden. Op bijna bezeten wijze trek ik het onkruid uit de grond, verpulver het in mijn hand door flink te knijpen, waarna ik het resoluut in een emmer werp.

Het mag duidelijk zijn, deze functie past écht bij me. Jammer dat het onbetaald is, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer ze zien hoe ik het onkruid te lijf ga, ze alsnog tot betaling zullen overgaan.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close