83

Gisteren heb ik in de nieuwe auto van een vriendin gereden, een Volkswagen Passaat. De auto reed zalig, en hard dat hij ging!

Inhalen en invoegen verliepen moeiteloos. Zelfs een stukje filerijden was geen probleem, omdat het gebeurde vanuit een comfortabele zitpositie.

Ik besefte mij plotsklaps wat ik mis in mijn leven. Ineens begreep ik waarom mensen hun werk heilig verklaren, waarom zij hun ziel verkopen voor een carrière. Na een kwartiertje in de Volkswagen Passaat, wist ik dat ze gelijk hebben.

‘Geweldig,’ riep ik tegen mijn vriendin terwijl ik over de weg zoefde. ‘Dit is puur genot! Hoeveel betaal je voor zoiets?’

‘Vijftig duizend euro.’

‘Ik weet genoeg,’ zei ik. ‘Dit is mijn nieuwe doel.’

Dat was gisteren, en nog steeds ben ik opgewonden. Vergeet filosofie en religie, vergeet therapie. Mijn ommekeer tot een positief leven komt door een ritje in een nieuwe Volkswagen Passaat. Ik raad het iedereen aan!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close