80

Ik hou van de dood, denk er graag over na en kan niet wachten tot het zover is. Als je veel nadenkt over de dood ga je het leven beter begrijpen. Je leert relativeren en bent minder angstig voor wat anderen denken.

Mijn schaamteloosheid brengt mij op deze wereld geregeld in de problemen, maar mijn ziel juicht bij de oprechtheid. Een schone ziel is belangrijker dan prestaties in het aardse leven.

De reden dat mensen niet écht durven zijn, is een gevolg van onvoldoende nadenken over de dood. Mensen hechten zich aan de wereld en denken dat ze iets te verliezen hebben.

De dood is vlakbij. Iedereen is allang verloren. De ene leeft nog vijftig jaar, de ander tien en weer een ander legt morgen het loodje. Elke dag overlijden meer dan 150 duizend mensen.

‘Verzamel geen schatten op aarde waar mot en roest ze aanvreten. Verzamel schatten in de hemel, daar zijn motten noch roest.’ aldus de woorden van Jezus

Mediteer, bid, wees oprecht en vrij. De schone ziel die het oplevert, pakt niemand je af, ook de dood niet.

Maak niet de vergissing te denken dat de dood het einde is. Je ziel zal nog miljarden jaren voortleven. Het huidige leven is een zandkorrel op een oneindig strand.

Vind jij vooral je baan, bezittingen en andere aardse zaken belangrijk?  Je vervolgreis zal donker worden.

Doe jij er alles aan om écht te zijn? Vind jij oprechtheid belangrijker dan aardse bezittingen? Het vervolg van de reis zal zalig zijn. Je zal in dit leven gemoedsrust vinden en de dood niet langer vrezen.

Wees geen huichelaar omwille van een plekje in de maatschappij. Wees een oprechte strijder met schone ziel. Wacht niet te lang. De dood komt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close