Kinderen worden zwervers

Ik slenterde over het voetpad waarlangs een oude vrouw op een bankje zat. Ik bleef staan. Ze was een zwerver, die niets bezat, behalve de vervuilde kleren die ze droeg en een smerige plastic tas die naast haar op het bankje stond. Ik stelde me de vrouw voor als kind, hoe ze ooit vrolijk had rond gedarteld. Dat is lang geleden.

Op dit moment worden veel kinderen geboren die over vijftig jaar ergens als zwerver op een bankje zitten. Het is gruwelijk dat mensen nog kinderen durven te nemen. Men geeft daarmee de eerste zet in de richting van een leven lang lijden. Want ook de mensen die geen zwerver worden, lijden aan hun jeugd.

De meeste volwassenen vergiftigen hun kinderen met domme opvattingen door een gebrek aan zelfkennis. Waarom hoor je daar nooit iemand over? Het is de basis van alle ellende in de wereld.

ZwerverLees ook: Buiten slapen

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Gebed Als ik terug ben van de date, en mijn huis binnenkom, vervult mijn hart zich met onrust. Midden in de woonkamer kniel ik neer, vouw mijn handen en beg...
Maar… Ik zit samen met mijn medepatiënten in een kringetje bij de dagbehandeling van de GGZ. We hebben zojuist de weekplanning ingevuld, een formulier wa...
Goed bezig Ik zit naast Madeleine op de bank. Ze zegt dat ze mijn laatste blogs mooi vindt, en dat ik goed bezig ben. Ik haal mijn schouders op, en zeg dat ik...
Vrouwen op Tinder De vrouwen op Tinder zijn behoorlijk saai. Ze vragen steeds dezelfde dingen. ‘Hoe is je dag?’ Of: ‘Heb je een leuke avond?’ Of: ‘Ga je nog wat leuk...
Tranen van vreugde Ik voel me al een paar dagen achter elkaar goed. Dat maakt me heel blij. Tegenwoordig ga ik bijna elke avond naar een meeting van de AA. Vandaag be...

Geef een reactie