Voetstappen

Ik zat op een bankje aan het water in het park.  Ik haalde mijn telefoon tevoorschijn en logde in op Tinder. Naar zo’n twintig vrouwen stuurde ik: ‘Zin om vanavond af te spreken?’

Profielen lees ik zo weinig mogelijk. Woorden zeggen me niets. Ik koester een diepgeworteld wantrouwen tegen wat mensen beweren. Dieren, die geloof ik, aan de schoonheid van een ondergaande zon twijfel ik geen moment, maar mensen… ach, elk woord van hun lippen is gelogen.

Ik kwam overeind en liep richting huis. Voor een boom bleef ik staan. Hij zag er treurig uit. De kale takken straalden wanhoop uit. Het bruin van de stam kleurde scherp. Is het een teken van geestesziekte als je de kleuren zo scherp ziet? Zou Vincent van Gogh de kleuren ook zo scherp hebben gezien? Ik schudde de gedachte van me af en liep verder door het park.

Terwijl ik naar mijn voeten keek die op het pad terechtkwamen, dacht ik aan dat beroemde gedicht ‘Voetstappen in het zand’. Het gaat over iemand die terugblikt op zijn leven. Hij ziet één paar voetstappen in het zand, terwijl God belooft had altijd bij hem te blijven. ‘Heer,’ vraagt hij, ‘Hoe komt het dat juist op mijn moeilijkste momenten, ik maar één paar voetstappen zie staan. God antwoordde: ‘Omdat ik jou op de moeilijkste momenten gedragen heb.’

ParkLees ook: Boksen

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

God huilt Ten gevolge van het kapitalisme neemt de ellende in de wereld toe. Als de kortzichtige mensen aan de macht blijven, is over vijftig jaar de helft van ...
Tinderdate met Jonna Ik zit in de auto, die geparkeerd staat voor een groot landhuis. Mijn Tinderdate van vanavond komt naar buiten. Jonna is haar naam, ze is 26 jaar. Ze ...
Bier Ik zit op een zonnig terras. Mijn tweede glas bier is bijna op. Ik heb vijf maanden niet gedronken dus het slaat behoorlijk aan. Een wazig gevoel. ...
Het probleem van LinkedIn Zoals ik in mijn vorige blog aangaf, zijn mensen op LinkedIn over het algemeen huichelaars. Ze doen zich anders voor dan ze zijn, plaatsen stukjes ove...
Verbondenheid God, Allah, Brahma of de natuur. Allemaal namen voor de alles bepalende macht. Met eerbied moeten wij de hogere macht benaderen. Elk mens die zijn ...

Geef een reactie