54

Depressie is in de mode. Somberheid en nadenken over de dood ( vroeger heette dat wijsheid ) is nu een ziekte en daar mogen we over praten. Voorbij het stigma! Is er al een depressief persoon bij Jinek aan tafel geweest?

Volgende maand is er weer een andere ziekte in de mode. Ik denk borderline. Dan komt er een borderliner bij Eva aan tafel. Dat wordt pas leuk, lekker hysterisch.

Trouwens, de narcist moet ook langskomen. Dat is ook een ziekte. Dan zegt Eva: ‘Wat goed dat je er voor uitkomt dat je narcist bent.’

Wilders: ‘Ja, ik ben blij dat ik het eindelijk weet. Een hele opluchting.’

De maatschappij boekt vooruitgang! Voorbij het stigma! Iedereen heeft een stoornis! Dat geeft niet. Al heb je er twee of drie.

Erover praten is goed. Niet over wat je echt dwarszit, nee, het moet niet pijnlijk worden, gewoon, praat lekker over je stoornis. Dat lost niets op maar daar gaat het ook niet om.

Kinderen mogen ook stoornissen hebben trouwens. Dat is niet erg. Het is juist beter. We verwaarlozen massaal onze kinderen, en dat zij daar niet tegen kunnen is onbegrijpelijk. Maar nu weten we waarom. Zij hebben een stoornis!

Het volk roept: ‘Voorbij het stigma!’

Er zijn zelfs mensen met een blog die zichzelf een borderliner noemen. Is dat mooi of niet?

Heb ik ook gedaan. Maar nu weet ik het niet meer. Ik ben in de war. Heb ik nou ADHD of een depressie, of ben ik bipolair, borderline, narcist, antisociaal, psychotisch en autist?

Ik ben de weg kwijt. Kunnen jullie hulpverleners niet een keer duidelijk zijn. Wat heb ik nou?!

Straks is autisme in de mode. Dan moet ik het wel op tijd weten. Mijn wens is namelijk aan een talkshowtafel te komen en er eerlijk over te praten. En dat Eva Jinek of Jeroen Pauw dan tegen mij zegt:

‘Wat goed dat je ervoor uitkomt!’

Daar droom ik soms over. Echt waar.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close