Lang leve de maatschappij!

Een groep mensen leeft ergens samen. Om dit soepel te laten verlopen hebben zij regels bedacht, zowel geschreven als ongeschreven.

Als iemand een geschreven regel overtreedt, volgt straf. De leden van de maatschappij hebben namen gegeven aan de mensen die wetten overtreden. Zij noemen dit misdadigers, criminelen of boeven.

Voor mensen die de ongeschreven regels overtreden hebben zij ook namen verzonnen. Tuig, schorem, asocialen.

Omdat sommige mensen de macht van de maatschappij niet erkenden, heeft de samenleving iets bedacht. Zij hebben de ethiek in het leven geroepen. Als mensen lastig zijn, wijst men op normen en waarden. Dat dit puur en alleen is om de macht van de maatschappij te garanderen, is door de leden allang vergeten.

In de maatschappij was nog een groep mensen die niet mee konden. Anders dan de criminelen wilden zij wel, maar konden niet. Voor hen zijn ook woorden verzonnen. Gestoord, waanzinnig en verward.

Maar hier kwam opstand tegen. Toen heeft de samenleving besloten deze mensen voortaan in te delen in ‘stoornissen.’ Door de verschillende manieren van ‘niet mee kunnen’ in te delen in stoornissen, gelooft men dat de lieden die niet mee kunnen ziek zijn. Ze hebben een stoornis. De maatschappij blijft buiten schot.

Dit werkt prima. Het volk is eenvoudig te misleiden. Psychiaters zijn aangesteld om de mensen die moeite hebben om mee te komen te bestempelen. De psychiaters geloven zelf ook in wat zij doen. De dwaling is hardnekkig.

De leden van de maatschappij zijn gehersenspoeld en zij leren hun kinderen hetzelfde. Die kinderen hebben nooit getwijfeld aan de maatschappij. Dat noemt men ‘gezond’ en ‘normaal’.

Mensen weten niet meer waarom de mechanismes in werking zijn gezet. Zij denken dat het nu eenmaal zo hoort. Mensen denken niet graag na. Zij hebben het druk met overleven in de samenleving. Lang leve de maatschappij!

Mensen Lees ook: Pseudowetenschap

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Hoop voor ons De afgelopen dagen werd ik verzwolgen door zelfmedelijden. De redenen hiervan zijn het niet waard om te noemen. Wel wil ik vertellen over wat mij hoop...
Schoonmaken Zojuist kwam mijn bovenbuurman langs, een vluchteling uit Sudan. Hij zei dat zijn huis plakkerig was geworden nadat hij had schoongemaakt. ‘Waarmee...
Het probleem van gelijke rechten Omdat het gemiddelde volk dom is, hebben slimme mensen het moeilijk in de samenleving. Omdat de meeste mensen hard zijn, hebben gevoelige mensen het l...
Vogel Ik verlaat het strand en wandel door de duinen. Op een bankje neem ik plaats. Vlakbij in de struiken zit een zwarte vogel. Ik denk: was ik zelf maa...
Wooonruimte gezocht Ik zoek per direct woonruimte. Momenteel verblijf ik bij mijn moeder omdat het thuis niet meer ging door geluidsoverlast. Via de sociale woningbouw...

Geef een reactie