44

Na vijftien jaar dagelijks 150 mg Efexor geslikt te hebben, zit ik nu sinds een paar weken op 37,5 mg. De balans tot nu toe:

  • Duizelingen, ‘brainzaps’ en zwarte spikkeltjes waren na een paar dagen voorbij.
  • Ik slaap beter. Vaak had ik rusteloze benen voor het slapengaan, dat is nu weg.
  • De huilbuien waar men op forums voor waarschuwde, zijn uitgebleven.
  • Het overmatig zweten waar ik de afgelopen vijftien jaar last van had, is gestopt. Naar een boks training nam ik standaard twee schone T-shirts mee. Ik droeg vaak witte of zwarte overhemden en truien, omdat de zweetplekken dan niet zichtbaar waren. En regelmatig was mijn dekbed nat van het zweet. Nu… kurkdroogJ
  • Mijn basis gevoel is beter. Ik ervaar het als een soort warmer gevoel. Dit is waar ik het meest blij mee ben.
  • Ik voelde mij vaak leeg en futloos, nu levendig en enthousiast. Soms iets té, maar dan corrigeer ik dat door meditatie op de ademhaling.
  • De zintuigen staan op scherp. Bijvoorbeeld… als ik in de ochtend mijn hoofd uit het raam hang en de frisse buitenlucht ruik, geniet ik daarvan. Dat is nieuw. Gisteren liep ik in het park en rook het gras. Toen herinnerde ik mij ineens de tijd dat ik als kind op voetbal zat. Voor het eerst had ik die herinnering. Misschien dat reuk sterk met het geheugen verbonden is.

De afgelopen jaren heb ik veel gemediteerd, emoties geobserveerd en gedrag gecorrigeerd. Dat lijkt zich nu uit te betalen. Doordat ik weet wat te doen tijdens mindere momenten, geeft dat rust.

Mijn plan was voorlopig op de 37,5 mg te blijven, maar omdat het zo goed gaat, denk ik erover helemaal te stoppen. Misschien is dit de kans voorgoed van dat spul verlost te zijn. Als van 150 mg naar 37,5 zo makkelijk gaat… waarom dan niet die laatste stap?

Toch is er de angst mijn goede gevoel te verspillen. De laatste stap schijnt het moeilijkst te zijn. Ik denk er nog over na. Misschien doe ik ‘kop of munt’.

Fijne dag!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close