42

Ik heb een aantal jaar geleden een date gehad met een vrouw die mij vervolgens ging stalken. Omdat ik haar niet leuk vond had ik gezegd dat we beter het contact konden verbreken, maar ze bleef bellen.

Ik blokkeerde haar nummer. Vervolgens belde ze alsnog, zonder nummerweergave. Ik vroeg waarom ze me bleef bellen. Toen zei ze: ‘Hoezo? Ga je nu beweren dat je me niet leuk vind?’

Het was heel eng, want we hadden alleen maar een drankje gedronken en verder niets. ‘Ik vind je inderdaad niet leuk,’ zei ik. ‘Wil je me niet meer bellen? Je maakt me een beetje bang.’

Toen ging ze heel kwaadaardig lachen. Het was vreselijk.

Ik heb toen de klantenservice van Telfort gebeld en gevraagd of ik een nieuw nummer kon krijgen. Een man vroeg waarom. ‘Omdat ik gestalkt word,’ zei ik.

‘Wat vervelend voor u.’

‘Ja, door een hele rare vrouw.’

De man ging lachen, terwijl ik serieus was.

Hoe dan ook, zojuist was ik aan het darten en toen belde iemand zonder nummer weergave.

‘Ja?’ nam ik op.

‘Hai, met Madeleine.’

‘Je belt onbekend.’

‘Klopt, ik ben niet thuis en…’

‘Wil je dat nooit meer doen?’

Ze lachte. ‘Waarom?’

En ik vertelde haar over de stalkende vrouw.

Nadat ze me had uitgelachen vroeg ze: ‘Ga je nog wat leuks doen vanavond?’

Ik zei dat ik ging darten en heb haar uitgenodigd voor een potje. Maar ze ging al met vrienden de stad in en vond het raar dat ik thuis bleef op oudejaarsavond. Ik heb uitgelegd dat oudejaarsavond een overschat feest is. Het gaat nergens over, alleen maar een nieuw jaar. En eigenlijk is er niets nieuws aan, behalve dan qua telling. Maar waar slaat het eigenlijk op om de jaren te tellen. Daar wordt toch niemand gelukkig van? Tijd is relatief. Dat heb ik haar uitgelegd maar ze was het niet met me eens. Onbegrijpelijk, maar ja, iedereen heeft natuurlijk recht op een mening.

Ik wens jullie alvast een gelukkig ‘nieuw’ jaar.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close