Darten, mijn nieuwe passie!

Gisteren kreeg ik van mijn moeder een dartbord cadeau. Ik heb het bord op de juiste hoogte gehangen en precies de afstand bepaalt waarop professionals ook de pijlen gooien. Het komt aan op centimeters.

Vol goede moed ging ik op exact 2,37 meter van het bord staan. Ik nam de houding van Barney aan, want ik ben fan van de Hagenees. Van Gerwen is misschien beter, maar dat is een harde werker en iets te fanatiek naar mijn smaak.

Ik hou meer van Barney, het gekwelde kunstenaarstype, die er altijd een beetje nonchalant bij staat en zucht en steunt dat alles fout gaat. Prachtig vind ik dat, net als zijn opkomst nummer, ‘Eye of a Tiger.’ Ik verdenk Barney ervan dat hij zichzelf een soort Rocky voelt als hij naar het podium loopt.

Hoe dan ook, de eerste pijl die ik gooide ging in de triple, alleen het was de triple 1. Dat zijn opgeteld 3 punten dus dat schiet niet op.

Voordat ik de tweede pijl gooide heb een poosje ernstig naar de triple twintig gekeken ( daar moet hij in ). Toen gooide ik, maar er gebeurde iets vreemds. De pijl vloog tegen de muur, ketste af en kwam op een fotolijstje die van de kast viel en op de vloer kletterde.

De hond begon te blaffen. ‘Ssst,’ zei ik. ‘Ik ben aan het darten.’

Ik zette het fotolijstje terug en nam weer positie in voor de derde pijl. Op de triple twintig richten had blijkbaar niet geholpen dus besloot ik het anders aan te pakken. Ik dacht: als ik op de muur richt, komt hij misschien in de triple twintig. Ik wierp de pijl maar hij kwam nu precies waar ik gericht had, op de muur!

‘Tjonge,’ mompelde ik terwijl ik de pijl van de vloer raapte. ‘Over deze sport mogen wij niet lichtzinnig denken.’

Oefening baart kunst, want de volgende drie pijlen belandden in het bord. Mijn doel is volgend jaar het WK te halen. Darten is geweldig. Ik hoorde laatst waarom veel darters zwaarlijvig zijn. Als je steviger staat, kun je de dartpijlen beter mikken. Ik heb daarom gisteren shoarma gegeten en ben nu een cake aan het bakken.

Fijne avond!

Darten is mijn nieuwe passieLees ook: Gestalkt en oudejaarsavond

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Zaterdagavond Het was zaterdagavond. Ik staarde naar het kruisbeeld waar Jezus aan hangt. ‘Vader,’ begon ik. ‘Help me bij de keuzes in mijn leven. Help me om...' ...
Blablabla Zojuist heb ik een sollicitatiegesprek gehad en het liep moeizaam. Ik kon niet enthousiast doen, waardoor ik die baan kan vergeten. Waar kan ik ver...
Voetstappen Ik zat op een bankje aan het water in het park.  Ik haalde mijn telefoon tevoorschijn en logde in op Tinder. Naar zo’n twintig vrouwen stuurde ik: ‘Zi...
Kinderen worden zwervers Ik slenterde over het voetpad waarlangs een oude vrouw op een bankje zat. Ik bleef staan. Ze was een zwerver, die niets bezat, behalve de vervuilde kl...
Ik moet iets doen De laatste dag van de week van de acute dagbehandeling bij de GGZ. We zitten in een kring en de begeleidster vertelt dat we geheugentraining gaan d...

Geef een reactie