30

Sylvana Simons wil een boycot op voetbal Inside. Johan Derksen en René v.d. Gijp zijn homofoob en racistisch. Dat Sylvana dit roept om aandacht te krijgen, weet iedereen. Geen mens denkt dat Sylvana oprecht is. Zij misbruikt zowel de homo populatie als de donkere mensen voor haar eigen strategie om aandacht te genereren.

Een gevolg is dat veel blanke hetero’s die geen enkel probleem met homo’s of buitenlanders hebben, dat wél krijgen, en donkere mensen vermoeden sneller racisme bij blanken.

Vooral de donkere mensen worden benadeeld. Wat Sylvana doet is haat zaaien op geraffineerde wijze. Zeur net zo lang over rechten voor mensen die de rechten al hebben, pleit voor gelijkheid waar veel mensen die gelijkheid reeds ervaren, en het ene ras krijgt vanzelf een hekel aan het ander. Sylvana zet groepen tegen elkaar op, enkel vanwege eigenbelang.

Zij is mede verantwoordelijk voor racisme en homohaat, evenals Sunny Bergman die laatst opdook. Echter, dit kan alleen doordat zij een podium krijgen van de ‘serieuze media.’ Neem nu iemand als Matthijs van Nieuwkerk, de gladde vertegenwoordiger van de grachtengordel. Zogenaamd onpartijdig, maar uit angst voor elk vermoeden van racisme durft hij de aandachtvragers niet tegen te spreken.

De kijker denkt: ‘Waarom wordt Sylvana niet stevig aan de tand gevoeld? Wie vraagt naar de ware reden van haar heksenjacht? Doet ze dit uit mededogen? Uit werkelijke bezorgdheid? Of huizen er in mevrouw Simons misschien andere motieven? Aandacht? Morele superioriteitsgevoelens om een diepgewortelde onzekerheid te compenseren?’

Deze vragen worden niet gesteld. De kijker, het volk, ergert zich steeds meer, en de haat groeit. De bijdrage van de media hieraan is essentieel. Zowel de media als de idioten die zij een podium bieden, berokkenen schade aan homo’s, donkere mensen en andere minderheden waarvoor zij zeggen op te komen.

Voetbal Inside is aan de beurt. Logisch, want dat is nog het enige programma waar men wél eerlijk zegt wat men denkt. En ja, er worden onhandige opmerkingen gemaakt, maar ze zijn honderd maal oprechter dan de mensen bij de strak geregisseerde tv programma’s. Daar zegt men exact dezelfde dingen, alleen dan achter de schermen.

Het afstand nemen van de opmerkingen door de sponsors van Voetbal Inside, evenals de serieuze aandacht die de media eraan geeft, zijn voortekenen van het onvermijdelijke. Een verbod op Voetbal Inside.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close