28

Vandaag ben ik bij de huisarts geweest om over mijn afbouw te praten. Het is een hele lieve bezorgde vrouw. Ze dacht dat ik advies wilde voor een afbouwschema, maar ik zei: ‘Nee, nee, ik ben al begonnen met afbouwen.’

‘Hoeveel ben je geminderd?’

‘75 mg’

‘O, o, dat moet je niet zelfstandig doen Mathijs, kijk nu toch uit!’

‘Maar het gaat heel goed!’ zei ik. ‘Soms een dipje, gisterenavond nog, maar dat hoort bij het leven. Nu voel ik me heerlijk!’

‘Dat is fijn om te horen, Mathijs. En ik moet zeggen dat je er goed uitziet, alleen lijk je wat onrustig, klopt dat?’

‘Ja, ja, ik ben heel hyper. Maar het gaat goed. Ik liep zojuist nog fluitend over straat, en dat doe ik zelden, zeker niet in deze buurt.’

‘Oké, oké,’ lachte ze. ‘Maar wees voorzichtig.’

Ze schreef een recept voor kleinere capsules, namelijk 37,5 mg. Maar ze heeft met klem geadviseerd pas weer te minderen in januari. En omdat ik altijd braaf doe wat mensen zeggen, heb ik mij voorgenomen 1 januari van 75 naar 37,5 mg te gaan.

En die 37,5 blijf ik slikken voorlopig, want ik ga eind januari misschien in de plantenkwekerij werken en dan moet ik natuurlijk niet depressief zijn. Dat voelen die planten ook, en voor je het weet groeien ze niet meer. We mogen de invloed van onze stemming op anderen niet onderschatten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close