Terugblik

Laatst had ik een stukje over de psychiatrie geplaatst. Veel negatieve reacties. Hulpverleners voelden zich aangevallen. Hoe haalde ik het in mijn hoofd om mensen die anderen willen helpen te bekritiseren?

Er waren ook mooie reacties, zelfs iemand die precies wist wat ik bedoelde en waar mijn denkbeelden vandaan kwamen. Die kende de filosofische denkbeelden waar ik op voortborduur en dat vond ik leuk om te lezen.

Tegenstanders beweerden dat mijn mening voortkomt uit frustratie. Dat vind ik jammer want deze denkbeelden zijn ontstaan na jarenlang nadenken, lezen en ervaren.

Pijnlijk was ook dat sommige reacties totaal niet ingingen op wat ik beweerde. Zelfs van psychologen en psychiaters, waar je toch meer van zou mogen verwachten. Ik dacht: Hebben die nou zo lang gestudeerd?

Binnenkort plaats ik een blog waarin ik dieper inga op waarom helpen niet altijd goed is. Niet boos worden hoor, ik ga heel genuanceerd doen. Fijne avond!

Negatieve reactiesLees ook: Wandelen

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Ajax-Feyenoord Vanmiddag staat Ajax-Feyenoord op het programma. Ik denk dat Ajax zal winnen. Ajax is bijna altijd beter. Dat is maar goed ook. Feyenoord is gewend...
Gekte Vanmiddag is er iets gebeurd waardoor ik mij weer besef hoe gek ik ben. Hoe kwetsbaar en angstig. Toen ik op de bank lag, klonk de deurbel. Ik deed...
Telefoontje van Klaas Zojuist belde een vriend. Ik mag zijn naam niet noemen dus hij heet bij deze Klaas. Klaas zei dat hij mijn blog over seksuele intimidatie gelezen h...
Nacht Het is half twee in de nacht, en ik zit in een leunstoel. Het gestommel en gebonk bij de bovenbuurman irriteren me. Ik ben bang. Slapen lukt niet. ...
Boze reacties op Linkedin In vorige blogs heb ik beschreven dat de meeste LinkedIn leden zichzelf te serieus nemen. Ook hun huichelachtige praktijken heb ik benoemd. Het bleek ...

Geef een reactie