Crisisdienst gebeld

Vandaag heb ik de crisisdienst van de GGZ gebeld.

Het gezeik begon al meteen vanochtend, toen bleek dat de koffie op was. Vervolgens zette ik de computer aan. Er verscheen een melding in beeld dat mijn virusscanner een virus had ontdekt. Het huilen stond mij nader dan het lachen.

Toen ging ik naar buiten voor een wandeling. Op een gegeven moment liep er een man voorbij die heel boos keek. Ik raakte helemaal in paniek, en eenmaal thuis heb ik meteen de crisisdienst van de GGZ gebeld.

Een vrouw nam op. Ze vroeg wat er aan de hand was en ik begon te huilen. Snikkend heb ik haar over de gebeurtenissen vertelt.

‘Ik hoor dat je nogal geraakt bent,’ zei ze, en gaf aan momenteel weinig te kunnen uitrichten maar dat ze de kwestie maandag in het multidisciplinaire patiënten overleg aan haar collega’s zou voorleggen, om gezamenlijk te besluiten tot welke interventie men zou overgaan.

Ik werd behoorlijk serieus genomen. Dat voelde goed. Met een doekje veegde ik de tranen van mijn wangen. Vervolgens ben ik naar de supermarkt gegaan en heb koffie gekocht.

Toen ik thuis kwam, had de virusscanner inmiddels het virus van de computer verwijderd. Alle problemen leken voorbij. Ik belde de GGZ en zei tegen de vrouw dat ze mij niet meer hoefde te bespreken in het patiënten overleg. Dat alles weer goed ging.

De vrouw was blij dat ik zelfstandig uit de crisis was gekomen. Ook vertelde zij dat ik me geen zorgen hoefde te maken, want dat stemmingswisselingen een symptoom van borderline is. ‘Het komt allemaal door die vervelende ziekte,’ zei ze.

Omdat ik nu wist dat het een gevolg van mijn ziekte was, voelde ik me rustig. Ik kon het een plaatsje geven, en heb verder een hele fijne dag gehad.

Portrait of a man by Van GoghLees ook: Herstel van borderline ondanks hulpverlening

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Psychiaters en verslaving Psychiaters moeten erkennen dat ze verslaafde cliënten niet kunnen helpen. Zolang mensen drank en drugs gebruiken, zullen de psychische klachten bl...
Klusjesman Beste mensen, ik ben mijn leven aan het beteren. Daarom wil ik graag anderen helpen door klusjesman te worden. Ik ben een grote sterke kerel, en zo...
Uitnodiging Ik ben via mijn blog benaderd door een bedrijf. Ze nodigen me uit voor een sollicitatie. Iets met schrijven en internetmarketing. Echt leuk. Een so...
Sportschool Zojuist heb ik iets grappigs meegemaakt. Ik was in de sportschool, waar ik op de loopband rende. Er zijn twee rijen met loopbanden, en op de loo...
Avondwinkel Gisteren was ik in de avondwinkel om sigaretten te kopen. Voor me stond een naar alcohol stinkende vrouw. Ze was aan het schreeuwen tegen de eigenaar ...