5

Vanochtend tijdens het koffiezetten, ontving ik een appje van de vrouw waar ik in de bieb mee heb gepraat. Ze zei dat ze onze ontmoeting hilarisch had gevonden. ‘Oké,’ antwoordde ik. Na koffie te hebben ingeschonken, nam ik plaats achter mijn bureau.

In de krant las ik een artikel over wat je kan doen als er een bom uit de tweede wereldoorlog in je tuin ligt. Terwijl ik hier even over nadacht, leunde ik achterover en nam een slokje koffie. Toen piepte mijn telefoon.

‘Lijkt het je leuk eens af te spreken?’ vroeg de vrouw.

‘Jawel,’ antwoordde ik. ‘Maar ik heb momenteel een haperende cashflow, dus ergens wat drinken wordt lastig.’

‘Huh? Heb je helemaal geen geld? Hoe komt dat?’

Ik zuchtte. ‘Dat is een nogal eh… technisch verhaal. Iets met fluctuerende aandelenkoersen.’

‘Aandelen?’ antwoordde ze. ‘Dat had ik niet achter je gezocht.’

‘Nooit op een eerste indruk afgaan.’

‘Hihi. Je hebt gelijk. Ik betaal onze drankjes wel.’

‘Cool. Kun je vanavond?’

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close