Ik toon berouw

Mijn vorige blog ging over hondenpoep. Drie kleine drollen in de aarde. Geen mens die zich daar druk om maakt, dacht ik. Een verkeerde inschatting. Berichten van woedende mensen kwamen binnen via Linkedin.

Ik schrok me een hoedje en ging naar buiten om de drolletjes te zoeken. Omdat ze dezelfde kleur hadden als de aarde waarin ze lagen, was het niet eenvoudig. Bovendien was het avond en aan het schemeren, wat het extra lastig maakte. Maar ik vond de drolletjes uiteindelijk, en heb ze opgeruimd.

Omdat ik verder niets te doen had, kon ik de hele avond nadenken. De boze reacties lieten mij niet los. Als een drolletje deze mensen al boos maakt, wat dan als er iets ergs gebeurd?

Ik dacht: De boosheid heeft geen betrekking op hondenpoep. Mensen worden kwaad vanwege iets onbenulligs omdat ze verdrongen pijn hebben. Hier hebben zij geen inzicht in, dus verplaatsen ze hun woede. In dit geval naar een hondendrol. De  meeste mensen vormen zo hun mening.

hondenpoepLees ook: Crisisdienst gebeld

Deel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+

Meer blogs

Date met Mandy Ik heb meer dan 150 dates gehad, eerst via Relatieplanet en later via Tinder. Meestal ging het om de seks. Terwijl ik tegenwoordig mijn leven aan h...
De vrouw van Linkedin ( deel 2 ) Nog altijd zat ik in de kroeg tegenover de vrouw van Linkedin. Ze had net verteld wat ze allemaal doet op haar werk. Het was behoorlijk saai. Wat i...
Buiten slapen Vanavond ga ik in het park slapen. Er is teveel herrie bij de buren. Ik heb een rustig plekje gevonden in het hoge gras. De buitenlucht is fijn. He...
Ervaringswerkers binnen de GGZ zijn nutteloos Ervaringswerkers zijn aangesteld door de GGZ. Per team van zo'n vijftien hulpverleners één ervaringswerker. Deze eenlingen ondervinden weerstand va...
Geluksmoment Ik heb vandaag bloemen gekocht voor mijn moeder, met een kaartje dat ze de liefste moeder ter wereld is en dat ik nooit zal vergeten wat ze allemaal v...

Geef een reactie