1

Ik heb een boek geschreven wat een heel gedoe was. Ik rookte drie keer zoveel dan normaal, ook mijn lever heeft het zwaar gehad, en na zo’n honderd dagen diepvriespizza proefde ik geen verschil meer tussen de kaas en salami.

Misschien overdrijf ik een beetje, maar hard werken was het zeker. Op een bepaald moment tijdens het schrijfproces wilde ik alles weggooien, want dan hoefde ik me nergens meer druk om te maken. Maar toen dacht ik: wat is de mens zonder dat hij zich ergens druk om maakt?

Toen las ik ergens dat je in het leven moet doen waar je hart ligt, omdat je dan vanzelf gelukkig wordt. ‘Dat klopt,’ zei ik bij mijzelf, ‘een waarheid als een koe!’ En met mijn hart vervuld van vurige hoop, nam ik de pen weer ter hand.

Het resultaat ligt inmiddels bij de uitgever, en de kans op succes schat ik op 0,01 procent. Maar… ik heb het afgemaakt, en dat is een persoonlijke overwinning. Hoera!

Volg je hart, en het geluk lacht je toe. Vanaf nu ga ik bloggen!

Advertenties
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close